"Бисерче вълшебно" 2019

     В Пето основно училище „Митьо Станев“ – Стара Загора участваха 153 деца като почетно жури в Наградата „Бисерче вълшебно“ 2019 за най-добра книга, избрана от самите деца. 
     Най-много са гласували за книгите „Боби в царството на зеленчуците“ на Владимир Шишков и д-р Людмила Емилова – 49 гласа в категория „Откриватели“ (5÷7 г) и „Приказка от два свята“ на Никола Райков – 47 гласа в категория „Изследователи“ (8÷10 г). Друга книга, за която има повече гласове, е „Забранете тази книга“ на Алън Грац – 23 гласа в категория „Мечтатели“ (11÷13 г). В категория „Нещотърсачи“ (5÷16 г) най-много са гласували за книгата „Тайната на Стефи“ на Стефани Петкова – 48 деца. За енциклопедията „Светът на животните“ гласуваха 31 деца, а за книгата „Тиха нощ, свята нощ“ на Вернер Тусвалднер с илюстрации на Роберт Ингпен – 27 деца. 
     Всички посочени книги са на разположение в училищната библиотека, както и много други съвременни детски литературни произведения. В библиотеката са налични и нови книги от списъците с препоръчителна литература за четене на учениците през лятото.