Благотворителност в Пето основно училище "Митьо Станев"

     Заповядайте на 20.12.2018 г. /четвъртък/ от 12 часа във физкултурния салон на Пето основно училище „Митьо Станев“ – гр. Стара Загора, на благотворителен коледен базар „ЗА БЕБЕ МАЯ – ЗА ЕДНО НОРМАЛНО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО“. 
    Децата от ученическия съвет предложиха тази година средствата от базара да бъдат дарени в подкрепа на БЕБЕ МАЯ. Целият педагогически колектив гласува и подкрепи идеята на учениците.
    В продължение на дни учители, родители и деца творят в името на Мая, за да може да се съберат средствата необходими за нейното лечение. 
    Бебето се нуждае от спешно лечение, което ще се проведе в Турция и струва 55 хиляди лева. Заболяването на Мая е вродена мускулна дистрофия с мерозинов дефицит.
    Средствата от кампанията ще бъдат преведени по дарителска сметка в Райфазенбанк на името на МАЯ ХРИСТОВА ХРИСТОЗОВА.
 До 17.12.2018 г. /понеделник/ се събират предметите, изработени за благотворителния 
коледен базар „ЗА БЕБЕ МАЯ“.
     Учениците от Пето основно училище „Митьо Станев“ се включиха и в кампанията „Жълти стотинки“ – деца помагат на деца. Кампанията „Жълти стотинки“ превръща дребните монети в скъпоструваща апаратура, необходима за детските отделения в много български болници.  
​     Другата кампания, в която участват е „Дари капачка – спаси живот“. 
Чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки, се закупува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца.
     Училището благодари на всички, които за поредна година се включиха в добрите инициативи на училището!