Зимен детски празник

      На 16.02.2019 г. под връх Бузлуджа за поредна година се проведе Зимен детски празник със съдействието на Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“. В него се включиха и ученици от Пето основно училище „Митьо Станев“ с ръководители – г-жа В. Симанова, г-жа Г. Янкова, детски клуб „Планинарче“ с ръководител г-жа П. Стойчева и г-жа Д. Енева. Радост бе и присъствието на родители.
      Празникът се проведе при отлична организация и прекрасен снежен фон. Децата се чувстваха като в приказка на Андерсен сред зимно пременената гора. Имаше състезания – щафета, зимен крос, „плуване“ с лодки в снега, ориентиране по карта до дадена цел, демонстрация на ПСС за откриване на затрупан човек от лавина и разбира се много танци на снежния „дансинг“.
      Отличилите се състезатели бяха щедро наградени от организаторите с туристически пособия. Учениците от 4 клас при Пето основно училище с ръководител г-жа В. Симанова и клуб „Планинарче“ – с ръководител г-жа П. Стойчева приветсваха публиката с кратка литературно – музикална програма. Финалът на този прекрасен празник бе поставен с изиграването на няколко народни хора и развят български трибагреник! Да си пожелаем все повече такива празници сред природата!