Интервю на Елена Енчева с Ива Кьосева, пед.съветник в V-то ОУ

Българско национално радио Радио Стара Загора публикувано на 09.02.21 в 08:00 линк към интервюто

Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан днес от милиони поддръжници по целия свят, които ще обединят своя труд и своите усилия под мотото „Заедно за по-добър интернет“.

У нас събитието се отбелязва от Център за безопасен интернет с онлайн дискусия. Основна тема на събитието ще бъде фалшивата информация в интернет, рисковете, които тя носи и как се разпознава.

Идеята е на младите хора от Младежкия панел към националния Център за безопасен интернет, които в последните години предлагат конкретна тема за отбелязването, както и формата, в който тя да се дискутира, съобщи в ефира на радио Стара Загора Антоанета Василева от центъра. Тя уточни, че  събитието може да се проследи и чрез излъчването на живо на страницата на Центъра за безопасен интернет във Фейсбук. Дискусията ще премине под формата на дебат между представители на Младежкия панел и онлайн участниците, които ще имат възможност да коментират и да задават въпроси по темата за фалшивите новини.

По традиция ще бъдат обявени и отрядите победители в националното състезание между обучените от Центъра за безопасен интернет в програмата „Киберскаут“. Единият от отрядите – призьори е от V-то ОУ в Стара Загора.

Киберскаутите проведоха различни инициативи, чрез които предадоха на своите връстници знанията си за предотвратяване на рисковете онлайн, съобщи Ива Кьосева – педагогически съветник в училището

Започнал като инициатива на Европейската комисия през 2004 г., през последните години в отбелязването на Деня за безопасен интернет се включват различни организации и институции в над 140 държави по света.

Related Posts