Макет "Екоград" - проект на EVN

       Учениците от 4. ж клас участваха в национален конкурс за макет „Екоград“ – проект на EVN. С голямо желание и помощта на родителите, вложиха знания за енергията, света и природата при изработването на макет – град на бъдещето. Организаторите на конкурса оцениха макета с достойното 3-то място. Малките творци получиха специална награда – екскурзия в град Пловдив.
       В централата EVN участниците имаха вълнуващо преживяване. Те получиха бронзовите си медали в контролната зала на EVN, където енергетиците разказаха за пътя на тока и дейността на компанията. Но наградите не свършваха дотук. Домакините от EVN бяха подготвили програма, която включваше разходка и посещение на интересни обекти в град Пловдив. Заедно с г-жа Николова, г- жа Андреева, г-жа Георгиева и кл. ръководител г-жа Тенева те посетиха „Музейко“ с изложба „Еврика“. Учениците получиха отговори на въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес. Разбраха още, че светът на науката е завладяващ, интригуващ и достъпен.
     Учениците от 4. ж клас посетиха и Природонаучен музей в Пловдив. Разгледаха изключително богатите експозиции, започвайки от минерали, през влечуги и достигнаха до новооткритата зала с пеперуди. От беседата научиха любопитни факти за поведението на животните.
     На победителите пожелаваме нови успехи, постижения и вълнуващи преживявания!

     На снимката виждате едно от децата в този клас – Дария. Тя има собствена идея за изобретение, свързана със създаване на специален хотел – приют и за бездомни и наранени животни и за хора, които искат да проверят себе си, дали наистина могат да се грижат за тях… Тя завърши проекта си така: „Моля ви, не наранявайте, а обичайте и се грижете за животните на нашата планета!“ 

За да я подкрепим: Facebook