Поетесата Мария Донева на гости при децата от ПГ

          На 6 декември в Пето основно училище „Митьо Станев“ при децата от Подготвителните групи гостува поетесата Мария Донева, която представи последните две книги на Джулия Доналдсън, преведени от нея.
         Децата слушаха с интерес историите за малката маймунка и премеждията на Съчко. Поздравиха госпожа Донева с коледна песничка и танц за Баба Зима. 
         Децата получиха и двете книжки с автограф, да могат заедно с г-жа Илийчева и г-жа Ботева да ги разгледат отново и да си припомнят историите на приказките.
         Ще ви представим накратко и двете книги, а повече може да научите на сайта „Детски книги“.
„Къде е мама?“ е подходяща за малките слушатели, но със сигурност и по-големите биха я харесали. Книгата дава възможност на възрастния да говори с детето си за животните и техните деца, но и за необходимостта да се изразяваш точно и ясно, за да не изпадаш в неловки ситуации. В днешно време, когато проблемите често се пораждат заради гледането на едно и също нещо от различни страни, заради неумението да влизаме в обувките на другия, книги като тази помагат на децата да подхождат внимателно, да мислят по-задълбочено и винаги да търсят и чуждата гледна точка.
       „Съчко“ е книга, която извежда посланията за важността на семейството, за вярата и надеждата, за обичта – онези неща, които ни правят истински добри личности. Тя помага на децата да открият онова най-ценно, което е невидимо за очите.
          Видео от срещата ще откриете на страницата на Обществен съвет.