В РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора беше представена първата детска екологична „Офлайн поредица за деца“. Тя разказва по достъпен начин за проблемите на пчелите, замърсяването на въздуха, изсичането на горите и други екологични проблеми, пред които се изправя съвременното общество.
Автор на чудната приказна кутия „Офлайн поредица за деца“ е издателката Пепа Павлова, която с много любов създава своите истории в малките книжки, а художник на поредицата е младият пловдивски художник Николай Татаров.
В първата книжка от детската екологична поредица авторите разказват на малките деца колко много са застрашени пчелите от изчезване и колко важни са те за живота на планетата Земя.
Учениците от 4.д клас при Пето основно училище „М. Станев“ с удоволствие и отношение активно слушаха и комуникираха с автоката. А тя беше приятно изненадана от знанията им за пчелите и споделеното от децата, че много техни роднини имат пчелни кошери. Пожела им да се включват в грижите за пчелните семейства, да продължават да се вълнуват от екология и активно да пазят околната среда.