Среща с Таня Петкова

    На 31 май в последния им учебен ден всички трети класове имаха среща с писателката и преводач Таня Петкова и чудатите Господин Никой, и „лудичкия“, както го нарекоха децата, Дракон Щрау. Авторката представи втората си книга „Истории от космоса“ – разкази за неочакваното приятелство и споделените приключения. Учениците разбраха какво е разписанието на метеоритите, къде се раздават имената, какви древни легенди се предават из необятния Kосмос. 
    Таня Петкова живее във Варна със семейството си. Завършва „Приложна лингвистика“ във Великотърновския университет и по професия е преводач. Тя обича думите и тази й любов я води към безкрайни приключения, едно от които несъмнено е писането и издаването на детски книги.
    Първата книга на авторката е „Виждам те“ – трогателна семейна история за мляко с канела, мед и един мечок в неизвестност. Разказ за „виждането“ на малките и ценни неща, които са винаги с нас. Тя е подходяща за по-малките деца от 5 до 7 години.
    На края на срещата имаше и подаръци за децата, прекрасни картички и книгоразделители. Имаше време и за автографи на всяко дете, което изчака търпеливо на опашката. 
      Срещата се осъществи благодарение на Библиотека „Родина“, на които сърдечно благодарим.
И двете книги на авторката бяха номинирани за Награда „Бисерче вълшебно“ в категория „Откриватели“ и „Изследователи“. Децата могат да ги открият в училищната библиотека.