На 9 декември се проведе спортна тренировка с учениците от 4.в и 4.е клас. Гост в Пето основно училище „Митьо Станев“ беше Валерия Дочева – бивша състезателка по художествена гимнастика, а в момента настоящ треньор на деца.
В рамките на един учебен час Валерия направи загряваща тренировка с учениците, а след това, разделени на два отбора, децата се състезаваха в няколко игри. Много емоции и забавления преживяха малките домакини. Накрая получиха автограф и снимка от известната риалити участничка.
Ежедневието на нашите ученици е доста натоварено, а това е и причината да се постави акцент в училище на здравословния начин на живот. Спортуването и здравословното хранене са нашата грижа за здравето на децата, която показваме и в много инициативи и беседи за здравето. Всяка година статистиката показва, че процентът на децата със завишено наднормено тегло се увеличава.
С общи усилия, на учители и родители, се борим да променим отрицателните данни. Организирането на различни мероприятия и личният пример са началото към постигане на поставените цели.